Online backup

Een backup nemen, hoe belangrijk ook wordt vaak niet of niet goed uitgevoerd! Kies daarom voor de meest veilig backup die er bestaat, namelijk online backup. Hierbij worden uw gegevens over een veilige verbinding naar een beveiligde server gestuurd op regelmatige tijdstippen voor moest je ooit uw gegevens kwijt zijn.

Bij deze enkele feiten over een lokale backup tegenover een online backup

  • Als u de backup op manueel instelt moet u de discipline hebben om de backup uit te voeren op regelmatige tijdstippen. Bij online backup gebeurt dit zonder dat je zelf een handeling moet doen.
  • Als u de backup op automatische modus zet loopt u het risico dat de backup niet meer werkt zonder dat u het door hebt of dat ook de backup niet meer bruikbaar is door een virus zoals een cryptolocker. Bij online backup wordt er een rapport gegenereerd zodat u weet dat de backup goed uitgevoerd werd en kan u reageren op eventuele fouten. Alsook kan een cryptolocker nooit aan de backupgegevens geraken.
  • Uw backup is niet beveiligd tegen brand of diefstal. Bij online backup is dit anders aangezien uw gegevens veilig in de cloud zitten.
  • Bij een lokale backup heb je vaak maar één kopie van uw bestanden. Bij online backup kiest u het tijdstip zelf waarop u wilt terug zetten.

Tarieven (exclusief BTW):

Online backup kost 2,5 euro per maand per 5GB.